Bengi SARAL

ABA Terapisti

İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. Lisans eğitimini 2017 yılında Özyeğin Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlamıştır. Lisans döneminde Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde staj yapmıştır. Yüksek lisans eğitimini 2020 yılında Özyeğin Üniversitesi’nde “Uygulamalı Gelişim Psikolojisi” bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans bitirme tezini çocukların yetişkinlerle olan ilişkisi ve yetişkinlerin birbirleriyle olan ilişkilerinin çocukların sosyal yetkinliklerine etkisi konusunda yazmıştır. Bu tezden uluslararası dergilerde yayınlanan iki makalesi bulunmaktadır.

2017 yılında Mind and More danışmanlık merkezinde “Bilişsel Beceri Eğitimi” sosyal sorumluluk projesinde görev almıştır. 2018 yılında Doğru Odak Anaokulu ve İlkokulunda psikolog olarak görev almıştır. 2021 yılında yine Mind and More danışmanlık merkezinin disleksi ve öğrenme bozukluğu ile ilgili araştırmada eğitimci olarak görev aldı.

2021 yılında Lena Psikoloji’den oyun terapisi ve filial terapi eğitimlerini tamamladı. Yöret Vakfı’nın vermiş olduğu PİKKOLO formu eğitimini aldı. 2022 yılında MOXO DEHB testi eğitimini tamamladı.

Çalışmalarına Algı ABA Terapi ve Çocuk Gelişim Merkezi’nde ABA terapisti olarak devam etmektedir.