YOLUMUZ UZUN ÇOK KIYMETLİ ÖĞRETMENLERİMİZ VAR.

Merhaba, benim özel kızımın özel öğretmenleri, öncelikle bizim için ne kadar kıymetli olduğunuzu söylemek isterim.

Atiye Ayşe Mayıs 2019 doğumlu 3 yaş 11 ay itibariyle ALGI ABA eğitimine devam etmektedir. Ayşe hamilelik tansiyonu nedeniyle 36+2de doğdu. Biraz erken doğması nedeniyle emme problemi yaşadı ve mama ile beslendi. Doğduğundan itibaren temas ve kucaktan hoşlanmazdı ama çok neşeli bir bebekti. 2 buçuk yaşına kadar aklımızda bazı acabalar olsa da (göz teması, ismine tepki vermeme vb.) güçlü hafızası ve her şeyi akademik anlamda çabuk öğrenmesi bizi yanılttı. Kardeşi doğduktan sonra tamamen içine kapandı. Kardeşi büyüdükçe, konuşmaya başladıkça Ayşe hırçınlaştı. Psikolog sürecimiz oldu kardeş kıskançlığı olarak yorumladılar. En son gittiğimiz pedagog 2. seansta farklı durumu anladı ve bizi psikiyatriste yönlendirdi. Hemen kıymetli psikiyatrist bir hocamızdan randevu aldık. Çok gerçekçi, çok ayrıntılı gözlemledi ve bizi Algı Özel Eğitim Kurumuna yönlendirdi. Kuruma ilk geldiğim gün kabullenememekle birlikte bahçeye bile girmekte zorlandım. Dünya başıma yıkıldı derler ya o hissi bizzat yaşadım. Bizi Parin Hanım ve ekibi karşıladı. Öyle empati kuran ve öyle güzel bir ilgiyle karşılandım ki şu anki kabullenme sürecimde çok payı var. Daha sonra ABA eğitimi ve eş zamanlı ergoterapi başladı. Öncelikle süpervizörümüze ve koordinatörümüze çok teşekkür etmek istiyorum her göz yaşımda dinledikleri ve yol gösterdikleri için. Koordinatörümüzün bir süre Ayşe ile yola çıktıktan sonra bizi canım hocalarımız ABA terapistlerimize emanet etti. ABA terapistlerimiz için ne desem az. Tüm samimiyetimle diyebilirim ki kızım okuldan çıkışta bana “annecim” diye sarılıyorsa onların müthiş sabrı, şefkati ve emeği sayesinde her daim ailemizin bir parçası ve Ayşe’min ablaları olarak kalacaklar.

Ayşe’mde tek tük birkaç kelime varken kıymetli kahraman iki ABA terapistimiz canım kızımı yeniden doğmuş bir kıvama getirdiler. Ayşe şu an kreşte 18 kişilik bir sınıfta bağımsız olarak ortama adapte olmaya gayret ediyor. Bizim için mucize…

Yolumuz daha uzun ama çok kıymetli öğretmenlerimiz var arkamızda korkumuzun yerini umut aldı ve hiç pes etmeyeceğiz.

Evladımızı bize kazandırdıkları için öncelikle Parin Hanıma ve daha sonra tüm kuruma, süpervizörümüze, koordinatörümüze ve ABA terapistlerimize çok ama çok teşekkür ederim annelerin kahramanısınız.

Son olarak iki hayalimi paylaşmak istiyorum:

– Mezun Ayşe 😊

– Kendi ayakları üzerinde duran başarılı kadın Ayşe 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir