Eğitime Başladığımızda Timur 2 Yaşındaydı

Bu yaş grubunun yapabileceği birçok şeyi yapamıyordu. Şimdi ise zıplıyor, bardaktan su içiyor, merdivenleri tek başına inip çıkıyor, topu atıyor ve yakalıyor, W oturuşu neredeyse kalmadı, tırmanıyor ve  kendisini çok güzel ifade ediyor…

Sayın Parin Yakupyan önderliğinde Algı ailesine bir teşekkür etmek isterim.

ABA eğitimi alan çocukların velilerinden birçok  memnuniyet mektubu alıyorsunuz. İyi ki varsınız, iyi ki çocuklara faydanız dokunuyor.

Ben Ergoterapist hocamıza da çok teşekkür etmek isterim. Ağustos ayı 2020, tanımımız yok, şüphelerimiz vardı. Arayış içerisindeydik. Facebook’tan arkadaşlar Algı Özel Eğitim Kurumu’nu önerdiler. Eylül ayında Timur sizin kuruma geldiğinde kaba ve ince motor problemleri vardı, ayrıca sürekli görsel arayışındaydı ve daha başka birçok sorunu vardı.

Değerlendirmeye geldiğimizde, hiç unutmam Cihan Bey demişti ki, “Tanı var veya yok, siz çocuğunuza yardım etmek istiyor musunuz?” Sağ olsun ergoterapi eğitimini teklif etmişti.

Ergoterapistimiz ile tanıştıktan sonra içimden dedim ki ‘Evet Timur’a birisi yardım edecekse, kesinlikle bu o kişi. Kendi işinde tam bir profesyonel, ergoterapistlerin en iyisi, tecrübeli, sıcakkanlı, yardımsever, bizi hiç tek bırakmadı sağ olsun.’

Timur gerçekten bir ay sonrasında ilerleme kaydetmeye başladı. Düşünebiliyor musunuz, çocuk iki yaşına kadar sıfır kelime ve bir ay eğitim aldıktan sonra 20 aktif, 50’ye yakın pasif kelime dağarcığı oldu.

Timur başladığında tam 2 yaşındaydı ve bu yaş grubunun yapabileceği birçok şeyi yapamıyordu. Şimdi ise zıplıyor, bardaktan su içiyor, merdivenleri tek başına inip çıkıyor, topu atıyor ve yakalıyor, W oturuşu neredeyse kalmadı, tırmanıyor ve  kendisini çok güzel ifade ediyor… Buna benzer daha çok şey var.

Ergoterapistimiz siz bir meleksiniz. Kısa bir sürede benim için mucizeler yarattınız. Umarım hiç bir zaman işinizden vazgeçmezsiniz. İyi ki varsınız.