Algı Akademi Sektör Sohbetlerinin Konuğu Doç. Dr. Didem Behice ÖZTOP Oldu
Algı Özel Eğitim Kurumları tarafından gerçekleştirilen sektör sohbetlerinin bu ay ki konuğu Boylam Psikiyatri Enstitüsü’nden Doç Dr. Didem Behice ÖZTOP oldu.
“Bağlanma Kuramı ve Bağlanma Bozuklukları” konusunda gerçekleşen buluşmada Algı Özel Eğitim Merkezi ve Algı ABA Terapi Merkezi eğitmenleri tam kadro katıldı.
Seminerde Bağlanma kuramının tarihçesi, Bebeklikte bağlanma gelişimi, Bağlanma ve Psikopatoloji, Güvensiz Bağlanma, Bağlanma ve İlişkili Bozukluklar, İlişkiye Özgü Bağlanma Bozuklukları, Tepkisel Bağlanma Bozuklukları konularında önemli bilgiler yer aldı.
Ayrıca Otizm şüphesi olup öyküsünde ihmal olan çocukların; Beslenme yetersizlikleri, kısa boy ve büyüme gelişme problemleri, ciddi ihmale maruz kalan ve tepkisel bağlanma bozukluğu olan çocuklarda stereotipiler konuşuldu.
Doç. Dr. Didem Behice ÖZTOP Kimdir?
1972 Diyarbakır doğumludur. İlkokulu Mehmetçik İlkokulu, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. 1990-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hekimlik eğitimini tamamlamıştır. 1998-2003 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Asistanlık eğitimi sürecinde alanın önemli hocalarından aile terapisi ve bebek ruh sağlığı alanında teorik ve uygulamalı eğitimler almıştır.
2004 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları AD’nı kurmuştur. 2012 yılında doçent unvanını almıştır. 2004-2015 yılları arasında bu fakültede çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları ana bilim dalı başkanlığı yapmıştır. Bu süreçte yetiştirdiği uzmanlar Türkiye’nin farklı şehirlerinde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalının kurulmasını ve gelişmesini sağlamıştır. Ayrıca aynı üniversitede 2009 yılında Erciyes Üniversitesi Çocuk İhmal ve İstismarını engelleme, uygulama ve araştırma merkezinin kuruculuğunda ve aktif çalışmalarında yer almıştır. Haziran 2015- Mart 2016 arasında İstanbul’da Yedikule Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi ve Us Psikiyatri Enstitüsü’nde çalışmıştır.
Hali hazırda Özel Boylam Psikiyatri Enstitüsü mesleğine devam etmekte, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bağımlılık Psikolojisi Tezli Yüksek Lisans Programında yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Akademik ilgi alanları, gelişimsel bozukluklar, otistik spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, öğrenme güçlüğü, çocuk istismarı, bilişsel davranışçı terapiler, aile terapisi, bebek ruh sağlığıdır. İlgi alanları çerçevesinde, pek çok ulusal ve uluslarası eğitim-sertifika programlarına katılmıştır. Bunlar arasında; Aile Terapisi Eğitimi, Bilişsel Davranışçı Terapiler Teorik eğitimi, Çocuk ve ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapiler Teorik ve uygulamalı eğitimi yer almaktadır. Şu ana kadar 40’a yakın ulusal ve uluslar arası bilimsel yayın yapmış, kitap bölümleri yazmış, ulusal ve uluslarası dergilerde hakemlik görevini sürdürmektedir.
İyi derecede İngilizce bilmektedir. Özel ilgi alanı olan sinema ve tango için de çeşitli eğitimlere ve kurslara katılmaya devam etmektedir.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!